Thursday 4 August 2011

Ayam Kepak Masak Minyak Bijan
Bahan -bahan:
Beberapa ketul kepak ayam/drumstick ke apa2 lah
Sesame oil/Minyak bijan
Serbuk lada hitam
Fish sauce/Sos ikan
Bawang putih 5 ulas ( Potong nipis2)
Sos tiram
Cara memasak:
 
  1. Lumurkan ketul2 ayam tu dgn minyak bijan, sos tiram, sos ikan(jgn banyak sesangat - secukup rase).  Campurkan bawang putih yg dihiris.  Perapkan lbh kurang 1 jam.
  2. Sejam kemudian angkat, taburkan serbuk lada hitam (terpulang ikut kepedasan). 
  3. Panaskan oven, Masukkan dalam oven lbh kurang 30 minit.  Setiap 10 minit hendaklah tambah sos ikan terhadap ketul ayam tadi.

No comments:

Post a Comment